Nu te reserveren én in augustus in de winkel:

‘Geen stress, we gaan het maken!’

Verhalen uit mijn vmbo-kansklas.

Er komt een boek!

In ‘Geen stress we gaan het maken!’ volg je mijn leerlingen drie jaar lang, in hun bijzonder klas: de eerste vmbo-kansklas van Nederland.

Hoe beleven zij kansenongelijkheid, vooroordelen, lockdowns en gewoon het leven als puber?

Kunnen de leerlingen hun dromen volgen?

De leerlingen leren nog even door, ik schrijf nog even door en jij leest het binnenkort.

Met veel dank aan Uitgeverij Volt voor het vertrouwen!

 


Flaptekst van ‘Geen stress we gaan het maken!’

Kansenongelijkheid, discriminatie, armoede: het zijn reële thema’s in het leven van veel middelbare scholieren in Amsterdam Nieuw-West. Pubers die ook gewoon naar school gaan, maar veel meer aan hun hoofd hebben dan alleen huiswerk.

Maxe de Rijk werkt op een vmbo- en praktijkschool in Amsterdam, en was de laatste drie jaar mentor van een bijzondere groep: de eerste vmbo-kansklas van Nederland. Haar leerlingen hadden een praktijkschooladvies, maar de middelbare school vermoedde dat er meer in zat. Die kans grepen de leerlingen met beide handen aan. Tijdens die drie jaar zag Maxe hoe slopend lage verwachtingen voor kinderen zijn, op alle vlakken, maar ook hoe aanstekelijk vertrouwen, enthousiasme en saamhorigheid kunnen werken.

In korte, openhartige verhalen neemt Maxe de lezer mee in het leven van de leerlingen uit haar kansklas. Ze laat zien hoe belangrijk de rol van het onderwijs is, hoeveel effect woorden hebben en bovenal: hoe betrokken, slim en liefdevol haar leerlingen zijn.

Wil je op de hoogte blijven?
Schrijf je onderaan deze pagina in voor de nieuwsbrief.
Enthousiast?
Je kunt het boek nu al reserveren bij je boekwinkel!