Nieuws & In de media

Reportage in Vrij Nederland

Vrij Nederland liep met mij mee tijdens het lesgeven. Ook spraken we over kansenongelijkheid, oplossingen en mijn drijfveren.

Lees het interview hier

Video Staat van het Onderwijs

Samen met drie van mijn leerlingen vertel ik in deze video van De Staat van het Onderwijs hoe wij op het Mundus College o.a. werken aan het creëren van gelijke kansen voor alle leerlingen.

Bekijk de video hier

Interview AD

In het AD vertel ik over het creëren van meer kansengelijkheid via de vmbo-kansklas. 

Lees het interview hier

Interview Het Onderwijsblad

Interview in Het Onderwijsblad! Over leerlingen begeleiden in hun ontdekkingstocht door het leven, het vergroten van zelfvertrouwen en de kracht van diversiteit.

Lees het interview hier

Bij de Nieuws BV over het vmbo & de toekomst van ons onderwijs

Samen met Minchenu Maduro praat ik bij de Nieuws BV over wat onze jongeren écht nodig hebben. Hoe geven we ze zelfvertrouwen en krijgen we ze aan het leren?

Luister het gesprek terug

In Trouw over identiteitsontwikkeling & burgerschapsonderwijs

In de Trouw vertel ik over waarom het belangrijk is om in het onderwijs veel aandacht te besteden identiteitsontwikkeling en burgerschapsonderwijs. Hoe geven we hier op het Mundus College vorm aan?

Lees de reportage

Het belang van cultuuronderwijs

N.a.v. de conferentie Cultuureducatie met Kwaliteit ging ik met Magazine on the Spot in gesprek over het belang van cultuuronderwijs bij het creëren van kansengelijkheid.

Lees het interview

In gesprek met Voortgezet Leren over onze schoolcultuur

Samen met voormalig directeur van het Mundus College Dyane Brummelhuis ging ik met Voortgezet Leren in gesprek over de transformatie die het Mundus College heeft doorgemaakt. Hoe hebben we de leerlingen aan het leren gekregen?

Lees het interview

Interview Onderwijs van Morgen

Op het platform van onderwijsuitgever Malmberg vertel ik over mijn boek, de kracht van de persoonlijke benadering en het geven van complimenten en over wat voor maatschappelijke veranderingen we nodig hebben om écht kansengelijkheid te creëren.

Lees het interview

Genomineerd!

Mijn boek ‘Geen stress, we gaan het maken!’ is genomineerd voor de Brusseprijs. De prijs voor het beste Nederlandstalige journalistieke boek. Ik ben zeer vereerd en blij met deze bijzondere nominatie! Wat een mooie boeken om tussen te staan.

Meer info

Video Academie van de Stad

Dankzij het buurthuiswerk wat ik deed via Academie van de Stad, kwam ik uiteindelijk op het Mundus College terecht. Met AvdS blikte ik terug en vooruit. Wat hoop ik te bereiken als docent? En met mijn boek?

Lees en bekijk het interview

In gesprek met Brandpunt+

Naar aanleiding van Paarse Vrijdag spreek ik met Brandpunt+ over uit de kast komen als docent. Waarom kies ik erover om met mijn leerlingen te bespreken dat ik op vrouwen val en een vriendin heb?

Lees het interview

Interview magazine ‘Naar School!’

In het onderwijsblad ‘Naar School!’ vertel ik waarom ik ‘Geen stress, we gaan het maken!’ heb geschreven, over de kansklas en wat scholen kunnen doen om kansengelijkheid te creëren.

Lees het interview

Over mijn boek bij Pakhuis de Zwijger

Bij Pakhuis de Zwijger vond de inhoudelijke presentatie van mijn boek plaats. Samen met wethouder Marjolein Moorman, wetenschapper Bastian Ravesteijn, docent Ismail Aghzanay en vele anderen ging ik in gesprek over kansenongelijkheid.

Bekijk de aflevering

Met leerlingen bij ‘Khalid & Sophie’

Samen met drie van mijn leerlingen zat ik aan tafel bij Sophie Hilbrand om te praten over mijn boek, leerachterstanden en oplossingen voor kansengelijkheid.

Bekijk het fragment

Interview Parool

Voor Het Parool sprak ik met Lorianne van Gelder over mijn boek, de kansklas en ons onderwijssysteem.

Lees het interview

Bij Met Het Oog Op Morgen

Bij Het Oog Op Morgen sprak ik over kansenongelijkheid n.a.v. de lancering van mijn boek ‘Geen stress, we gaan het maken!’. Met daarin verhalen over de eerste vmbo-kansklas van Nederland. Luister hier naar de lessen die ik trek over kansenongelijkheid:

Luister het fragment

Interview Groene Amsterdammer

In de serie ‘advies aan de (in)formateur’ van de Groene Amsterdammer sprak ik met Daphne Paassen over het onderwijs. Wat moet er veranderen om gelijke kansen voor alle leerlingen te creëren?

Lees het interview

Met Leraar 24 in gesprek over online shaming

Hoe maken we online shaming bespreekbaar? En waarom is het belangrijk om hier als school aandacht aan te besteden? Ik besprak het met Leraar 24.

Lees het interview terug

Aan tafel bij de Gelijke Kansen Alliantie

Ik was live voor de Gelijke Kansen Alliantie. Een gesprek met wetenschappers, schoolleiders en docenten. Over leerlingen zíen, zelfvertrouwen geven, burgerschap en ja, gelijke kansen.

Bekijk de aflevering terug

“Geen stress, we gaan het maken!” Nu te reserveren.

Heel bijzonder om de voorkant van mijn boek te zien. Ik kan niet wachten totdat ik het boek aan mijn leerlingen kan overhandigen en iedereen het kan lezen. Je kunt het boek vast reserveren bij je boekhandel.

Via de link hieronder lees je de flaptekst.

Lees hier meer

Bij Pakhuis de Zwijger over “Wie is we?”

Hoe zetten we in het onderwijs ‘Amsterdammerschap’ in om te leren omgaan met de grote verschillen in de stad? Ik sloot aan bij de eerste aflevering van de serie “Wie is we” van Pakhuis de Zwijger. In deze aflevering hebben we het onder andere over sociale pijn, kansenongelijkheid en vooroordelen.

Bekijk de aflevering

Boek contract!

In korte verhalen neem ik je mee in het leven van mijn leerlingen. Hoe beleven zij kansenongelijkheid, vooroordelen, discriminatie, lockdowns en gewoon het leven als puber? En hoe ga ik daar als docent mee om? In augustus in de winkel!

Lees hier meer

Boek & themafilms Urban Onderwijs

Hoe kunnen we kansengelijkheid in een veranderende wereld creëren? Voor studio noodzaak werkte ik mee aan het project Urban Onderwijs, bestaande uit een documentaire, een boek en korte themafilms. In het boek vertel ik over de omgang met maatschappelijke problemen die spelen bij mijn leerlingen. Daarnaast kun je in de korte themafilms zien hoe ik aankijk tegen thema’s als moeilijke gesprekken, groei stimuleren en ongelijkheid in intelligentie.

Bekijk project

Aan tafel bij Pakhuis de Zwijger over burgerschap

In EduCAUTION nodigen Meesters met Dromen Yasin Yaylali en Emin Kececi wekelijks experts uit om in gesprek te gaan over de staat van het onderwijs. Deze week hadden ze het over burgerschap in de klas, hoe doe je dat? In de studio vertelde ik over mijn ervaringen.

Bekijk aflevering terug

In gesprek over mijn werk en drijfveren voor onderwijsplatform Nivoz

Met onderwijsplatform Nivoz sprak ik over mijn drijfveren, klassengesprekken en wat jij kan doen tegen discriminatie.

Lees interview

Interview in brochure burgerschap

De VO-raad maakte een glossy over burgerschap. Ik vertelde hoe wij het van Persoonsvorming & Socialisatie vormgeven op het Mundus. Waarom werkt de regelmaat van een vast burgerschapsvak zo goed?

Bekijk brochure

Fotoreportage over afstandsonderwijs in het NRC

In het NRC een fotoreportage over onze school in ‘Coronatijd’. Samen met één van mijn leerlingen in gesprek over hoe het thuisonderwijs ons vergaat. De foto’s zijn van de docent die ook de foto’s maakt voor deze website.

Bekijk de fotoreportage

Over discriminatie en met elkaar in gesprek gaan bij De Nieuws B.V.

N.a.v. mijn opinie in Het Parool was ik te gast bij de Nieuws B.V. op radio 1. Kort gezegd: Homo-haat moet gestraft worden. Willen we als maatschappij verder komen, dan zullen we óók met elkaar in gesprek moeten. Daar hebben we als hele samenleving baat bij. Zo vertel ik mijn leerlingen dat ik op vrouwen val en een vriendin heb, en levert dat bij de leerlingen nieuwe inzichten op.

Beluister fragment

Levenslessen in Trouw

In Trouw een interview over mijn ‘levenslessen’. Een gesprek over politiek, onderwijs, ongelijke kansen, vooroordelen, de liefde en mijn geweldige leerlingen.

Lees het interview

Reportage in de Groene Amsterdammer

De Groene Amsterdammer liep een dag met mij mee. Van het sinds 2006 verplichte burgerschapsonderwijs komt in Nederland namelijk weinig terecht. Daarom komt er een nieuwe wet. Wat kunnen scholen leren van een zwarte vmbo in Amsterdam-West?

Lees het interview

Het Parool schreef over het traineeship dat ik volgde op het Mundus

Het begon allemaal met het traineeship ‘co-docent’ van Academie van de Stad. Hoe is het om als academici op een vmbo te werken? Spoiler: erg leuk. Door dit traineeship werd ik docent en doe ik wat ik nu doe.

Lees het artikel